Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sophie Hilbrand en Khalid Kasem presenteren De vooravond

Sophie Hilbrand en Khalid Kasem gaan een andere invulling geven aan De Vooravond op NPO 1. Zij presenteren vanaf maandag 30 augustus afwisselend de talkshow tussen 19.00 en 20.00 uur bij BnnVara op NPO 1. Renze Klamer en Fidan Ekiz worden na een jaar al aan de kant geschoven.

Sophie Hilbrand en Khalid Kasem presenteren De vooravond Directeur Content BnnVara Gert-Jan Hox: ‘Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze Klamer en Fidan Ekiz.

Zij zijn als duo met elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven.

Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken. Daar zal met een andere invulling en met de afwisselende presentatie door Sophie en Khalid, nog meer de focus op komen te liggen.

Geen duo dus, maar één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt. Renze en Fidan zijn allebei programmamakers die we vanwege hun passie, vakmanschap en lef heel graag behouden bij BnnVara. We zijn met hen in gesprek over toekomstige programma’s en projecten.’

Renze Klamer begrijpt nog niet waarom hij aan de kant is gezet, zo vertelt hij op social media.

Ik heb dit nieuws nog geen 24 uur geleden gehoord en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen 2 de opdracht was: meer entertainment.’ Presentator Renze Klamer snapt het niet. ‘Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen’.

Khalid Kasem en Sophie Hilbrand
Khalid: ‘Verwondering, interesse en enthousiasme. Dat is wat ik meeneem en wat zal moeten leiden tot mooie, inspirerende gesprekken. Deze uitdaging lijkt in niets op wat ik tot nu toe gedaan heb, maar ik ben enorm gemotiveerd om met Sophie en het hele team een talkshow te maken waar mensen met veel plezier naar willen kijken.’

Khalid Kasem is advocaat en heeft een eigen advocatenkantoor. Het grote publiek maakte kennis met Khalid als woordvoerder van de familie van voetballer Abdelhak Nouri en kent hem als deelnemer aan het programma De Slimste Mens, waar hij tweede werd.

Sophie: ‘Na anderhalf jaar Op1 smaakt de talkshowtafel naar meer. Ik ga Hugo wel erg missen, maar ben er trots op dat ik voor m’n cluppie BnnVara op die mooie plek, samen met een nieuw team, dit programma kan gaan maken. En ik ben ook wel benieuwd naar de nieuwe man in m’n leven.’

Sophie Hilbrand is sinds 2004 presentator bij BnnVara. Ze presenteert tot en met 5 juli samen met Hugo Logtenberg de maandagavond van Op1 en is te zien in het BNNVARA-programma Opstandelingen. [Radiowereld.NL]
Foto: Wessel de Groot en JW Kaldenbach

Gerelateerde berichten