Middagdeejay Nick Grimshaw weg bij BBC Radio 1

Nick Grimshaw vertrekt na 14 jaar bij BBC Radio 1. Volgens de middagdeejay is het ‘tijd om door te gaan naar wat nieuws’. Zijn laatste programma presenteert Grimshaw op donderdag 12 augustus. Vick Hope en Jordan North volgen hem op in de middag op Radio 1.

Middagdeejay Nick Grimshaw weg bij BBC Radio 1“Het was mijn kinderdroom om voor Radio 1 te werken en ik prijs mezelf gelukkig dat ik die droom heb kunnen waarmaken”, aldus Grimshaw op social media.

Maar ik heb de laatste maanden nagedacht over mijn toekomst. En het is tijd om door te gaan naar iets nieuws.” Wat dat is vertelt hij echter nog niet.

Grimshaw (36) is sinds september 2007 te horen op BBC Radio 1. Hij presenteerde onder meer de ochtendshow in het weekend en de late avondshow, voordat hij in september 2012 de prestigieuze dagelijkse ochtendshow kreeg.

Die dagelijkse ochtendshow waren overigens grote schoenen om te vullen, want hij moest de plek innemen van de uitermate populaire Chris Moyles. Het gevolg was dan ook dat de luistercijfers flink zakten. Sinds juni 2018 presenteert Grimshaw de middagshow op BBC Radio 1.

Vanaf maandag 6 september presenteren Vick Hope en Jordan North de middagshow op BBC Radio 1.

Hope (31) was tot februari 2020 sidekick van de ochtendshow met Roman Kemp op Capital, waarna ze in augustus aan de slag ging bij Radio 1. Hier presenteert ze momenteel op zondagmiddag “Life Hacks” en “Official Chart: First Look” met Katie Thistleton. North (31) is sinds 2014 op Radio 1 te horen, waar hij van vrijdag tot en met zondag tussen 10.30 en 13 uur achter de microfoon kruipt. Deze uren worden overgenomen door nieuw talent Dean McCullough. [Radiowereld.NL]
Foto: video still Youtube

Gerelateerde berichten