‘Bad Habits’ meest gedraaide plaat op de radio in augustus

De single ‘Bad habits’ van Ed Sheeran is in augustus de meest populaire plaat op de landelijke radio. De zomerhit kwam de laatste weken bijna 870 keer voorbij op de verschillende stations en komt daarmee op een eerste plek in de Airplay Top 20 van augustus, zo meldt SoundAware.
Foto: Pixabay

De laatste single van de Britse Sheeran, die eind juni uitkwam, blijkt de hit te zijn van deze zomer.

Na de nummer twee positie in de Airplay Top 20 van juli, is de track afgelopen maand de meest gespeelde op de verschillende nationale radiozenders. Verder in de top 3: op twee staat Dua Lipa met ‘Love Again’ en op drie ‘Run’ van OneRepublic.

Van Nederlandse makelij
Als hoogst genoteerde track van Nederlandse makelij staat de nummer 1 van juli: ‘We are the people’ van Martin Garrix ft. Bono en The Edge op plek 5. Andere (gedeeltelijke Nederlandse producties in de SoundAware Airplay Top 20 zijn: Afrojack (samen met David Guetta) – ‘Hero’ op plek 8, op plek 13. Chef’Special met ‘Afraid of the dark’ en op plek 15 Kris Kross Amsterdam (met Conor Maynard en Shaggy) – ‘Early in the morning’. Opvallend is dat in de lijst dit keer geen Nederlandstalige nummers staan.

David Guetta
De hoofdleverancier van de Airplay Top 20 van augustus is DJ/Producer David Guetta. De Franse cultheld mag ondertussen 50-plus zijn en al in 2002 zijn eerste album uitgebracht hebben, anno 2021 blijken zijn producties de mainstream muziekliefhebber nog altijd te bekoren. Deze maand staat hij met maar liefst drie tracks in de lijst. Op plek 8 in samenwerking met Afrojack – ‘Hero’, op plek 12 in samenwerking met Becky Hill (‘Remember’) en op plek 17 samen met het Zweedse Galantis en de Britse meidengroep Little Mix (‘Heartbreak Anthem’). [RadioWereld.NL]

SoundAware.com Airplay Top 20 augustus 2021
1. Ed Sheeran – Bad habits
2. Dua Lipa – Love again
3. OneRepublic – Run
4. Marshmello, Jonas Brothers – Leave before you love me
5. Martin Garrix, Bono, The Edge – We are the people (Official UEFA Euro 2020 Song)
6. Calvin Harris, Tom Grennan – By your side
7. Justin Wellington ft. Small Jam – Iko Iko
8. Afrojack, David Guetta – Hero
9. Coldplay – Higher power
10. John Mayer – Last train home
11. The Weeknd – Take my breath
12. Becky Hill, David Guetta – Remember
13. Chef’Special – Afraid of the dark
14. The Kid Laroi, Justin Bieber – Stay
15. Kris Kross Amsterdam, Conor Maynard, Shaggy    – Early in the morning
16. Kungs – Never going home
17. Galantis, David Guetta & Little Mix – Heartbreak Anthem
18. P!nk – All I know so far
19. Tom Grennan    – Little bit of love
20. Bruno Mars, Anderson Paak, Silk Sonic- Skate