Ondernemingsraden akkoord met fusie RTL en Talpa

De ondernemingsraden van RTL Nederland en Talpa Network staan achter de voorgenomen fusie van de twee mediabedrijven. Dat schrijft het AD. De personeelsvertegenwoordigers van beide bedrijven hebben een positieve advies gegeven onder de deal, die afgelopen zomer bekend werd gemaakt.

Ondernemingsraden akkoord met fusie RTL en Talpa RTL Nederland en Talpa Network moeten nog wel toestemming krijgen van de markttoezichthouders. Dit proces zou in de eerste helft van 2022 worden afgerond.

Bij RTL Nederland gaat het onder andere om RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL Z, Buienradar en Videoland. Bij Talpa Network gaat het onder andere om SBS 6, SBS9, Net5, Veronica en de radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 10 en Radio 538.

RTL Nederland en Talpa waren in 2020 goed voor een omzet van 909 miljoen euro. Als de deal door mag gaan, dan krijgt Talpa een belang van 30 procent in het fusiebedrijf. De RTL Group behoud een belang van 70 procent in zijn Nederlandse divisie. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten