Duitse publieke radio zet vier FM-zenders uit in Baden-Württemberg

De twee landelijke publieke zenders Deutschlandfunk en Deutschlandfunk Kultur gaan door met hun strategie om FM langzaamaan uit te zetten. Eind deze maand worden vier zwakke FM-zenders in Baden-Württemberg uitgezet. Luisteraars worden geadviseerd om te schakelen naar DAB+.

Duitse publieke radio zet vier FM-zenders uit in Baden-Württemberg Op zondag 31 oktober gaan drie steunzenders van Deutschlandfunk ten oosten van Stuttgart uit. Ook zusterstation Deutschlandfunk Kultur zet in deze regio een steunzender uit. Ontvangst in de regio’s wordt op FM daarom een stuk lastiger, maar blijft nog wel enigszins mogelijk via andere zenders van buiten de regio.

De vier steunzenders gaan uit omdat ze een klein bereik hebben en daardoor relatief duur zijn om in de lucht te houden. Daarnaast werken de Duitse publieke omroepen naar een gehele afschakeling van FM. Vanaf 2029 stopt de subsidie aan de omroepen voor het in de lucht houden van FM. Of beter gezegd: vanaf dan mogen radio-uitzendingen via de ether niet meer kosten dan voor DAB+ noodzakelijk is.

Inmiddels hebben zowel Deutschlandfunk en Deutschlandfunk Kultur via DAB+ een grotere dekking dan dat ze ooit op FM hebben gehad. En daarom zetten de publieke radiostations vol in op DAB+.

De Duitse landelijke publieke radio heeft sinds 2018 al diverse zwakke steunzenders uitgezet. De laatste keer was eind juni toen in totaal zeven FM-zenders het zwijgen werden opgelegd in Beieren en Hessen. [RadioWereld.NL]
Foto: video still Youtube

 

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email