Search
Close this search box.

Podcast over de laatste dagen van Freddie Mercury

Freddie Mercury is op woensdag 24 november 2021 precies 30 jaar geleden overleden aan de slopende ziekte Aids. Daarmee kwam er een einde aan Queen, één van de populairste bands van de jaren ’70 en ’80.

Podcast over de laatste dagen van Freddie Mercury In de podcast-serie ‘De Laatste Dagen Van… Freddie Mercury’ blikken makers Wibo Dijksma, Anne Hurenkamp, Michiel Tjepkema en Queen-expert Edger Hamer terug op het turbulente leven van de zanger.

De NPO Radio 5-podcast ‘De Laatste Dagen Van… Freddie Mercury’ is te beluisteren via nporadio5.nl/podcast en alle populaire podcast-apps.

In zes afleveringen worden Freddie’s laatste dagen nauwkeurig in kaart gebracht. Maar de makers staan ook stil bij de artiest Freddie Mercury, zijn onstuimige jaren vol seks, drugs en rock ‘n roll en uiteraard komt zijn legendarische werk met Queen uitgebreid aan bod. Samen met Bart Arens ontleden de makers Freddie’s meesterwerk Bohemian Rhapsody, aan de hand van de originele meersporenopnames met zang, piano, bas, drums en gitaar. Tania Kross buigt zich over het revolutionaire opera-gedeelte in het nummer. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten