Search
Close this search box.

Biem Buijs stopt als nieuwslezer op 3FM

Biem Buijs stopt na bijna 12 jaar als nieuwslezer bij 3FM. Dit maakte hij dinsdagmiddag bekend tijdens de middagshow. “Ik ga stoppen met nieuwslezen op deze zender waar ik zo ontzettend veel van hou en ook al heel lang nieuws lees.” 6 januari is zijn laatste dag.

Biem Buijs stopt als nieuwslezer op 3FM Buijs begon in februari 2010 als nieuwslezer bij 3FM tijdens de ochtendshow van Giel Beelen.

De laatste jaren deed hij dit in de middag bij Frank van der Lende en Eva Koreman.

De reden voor het stoppen is dat hij het nieuwslezen niet langer kan combineren met zijn privéleven. “Mijn vriendin (Chantal Quak, red.) werkt ook bij de radio en die gaat iets heel leuks doen op een ander radiostation, legt Buijs uit. “Ook nieuwslezen. Precies op hetzelfde tijdstip als ik hier doe, maar er zijn ook nog twee kleine kindjes en dien moeten uit school gehaald worden en bij de kinderopvang. En iemand moet dat doen.”

Volgens Buijs werd het ook tijd voor wat anders. “Ik moest een keer een afslag nemen en hij is voor mij genomen.” Naast nieuwslezer bij NOS op 3 op 3FM presenteert Buijs om de week het NOS Radio 1 Journaal op zaterdagochtend. [RadioWereld.NL]
Foto: video still Instagram

Gerelateerde berichten