Dana Elcar (77) overleden

Acteur Dana Elcar is op 77-jarige leeftijd overleden. De acteur brak door bij het grote publiek met zijn rol in de actieserie ‘MacGyver’.

Acteur Dana Elcar is op 77-jarige leeftijd overleden. Zo laat zijn management vrijdag weten. De acteur brak door bij het grote publiek met zijn rol in de actieserie ‘MacGyver’. Elcar speelde de sidekick van hoofdrolspeler Richard Dean Anderson. Toen Elcar na een staaroperatie blind werd bleef hij de rol spelen.

Elcar werd maandag in een ziekenhuis in Los Angeles opgenomen wegens complicaties na een longontsteking. De artsen konden niks meer voor hem doen, zegt een woordvoerder. Hoewel de naam Elcar niet bij iedereen een belletje doet rinkelen heeft hij in een groot aantal series en films gespeeld waaronder ‘Baretta’ met Robert Blake en ‘Baa Baa, Black Sheep’ met Robert Conrad.

Met ‘MacGyver’ had Elcar veruit het meeste succes. De serie startte in 1985 en was tot de laatste aflevering in 1992 een grote hit. In Nederland is de serie tot vorig jaar herhaald.

[Novum]