Krankzinnige kermisritten met BN’ers

Wie deze week met een bekende Nederlander een ritje wil maken in een kermisattractie op de Tilburgse Kermis, kan dagelijks een bod uitbrengen via speurders.nl.

Wie deze week met een bekende Nederlander een ritje wil maken in een kermisattractie op de Tilburgse Kermis, kan dagelijks een bod uitbrengen via de website speurders.nl. De hoogste bieder op ‘Krankzinnige kermisritten’ gaat samen met onder anderen Zoop-actrice Nicolette van Dam en De Veerkampjes in de attracties. De opbrengsten van de actie zijn bestemd voor het Aids Fonds.

3FM-deejay Giel Beelen prijst maandag, de ‘Roze Maandag’, in Tilburg in de lotenverkooptent lootjes aan met de hoogste bieder van zondag. Volgens Stichting Aids Fonds stonden de lotenverkopers vroeger bekend om hun ludieke slagzinnen en spitsvondige aanprijzingen, versterkt door een galmende installatie. De Vara-dj gaat proberen een oud kermisgebruik nieuw leven in te blazen.

De Tilburgse Kermis organiseert dit jaar voor de vijftiende keer ‘Roze Maandag’. Deze dag is uitgegroeid tot een van de grootste homo-evenementen van het land. Het is daarnaast de drukst bezochte dag van de tiendaagse kermisperiode. Voor het Aids Fonds is ‘Roze Maandag’ met gemiddeld driehonderdduizend bezoekers een van de belangrijkste collectedagen van het jaar.

Met behulp van tientallen vrijwilligers worden op deze dag zo veel mogelijk roze wuppies verkocht. De opbrengsten gaan naar een project op de Antillen. Jongeren uit achterstandswijken worden daar via sport, theater en andere activiteiten over hiv en aids voorgelicht.

De Tilburgse kermis is de grootste kermis van de Benelux. Meer dan 230 attracties staan in een lint van 3,5 kilometer uitgestald in de stad. De kermis is vrijdag begonnen en staat nog tot en met volgende week zondag.

[Novum]