Redford en Newman mogelijk weer samen in film

Robert Redford en Paul Newman zijn binnenkort mogelijk weer samen op het witte doek te zien. De twee acteurs zijn nog in onderhandeling.

Robert Redford en Paul Newman zijn binnenkort mogelijk weer samen op het witte doek te zien. De 68-jarige Redford benadrukt in een interview met Reuters dat het zeker geen vervolg wordt op ‘Butch Cassidy and the Sundance Kid’ of ‘The Sting’. De twee acteurs werkten meer dan dertig jaar geleden samen in deze legendarische films.

Redford vertelt dat in al die jaren niemand met een goed nieuw idee kwam voor de twee. “En alles waar ze mee kwamen was ‘corny’ en van een heel slecht niveau”, vertelt Redford. “Ze wilden een vervolg doen op ‘Butch Cassidy’, maar daarin zijn de mannen doodgegaan. Dus dan zou het een film met geesten moeten worden. We hadden ons erbij neergelegd dat het niet meer ging gebeuren.”

Nu blijkt er dan toch een project te zijn dat de aandacht van beide acteurs heeft getrokken. Volgens Redford is zowel Newman als hijzelf echter zo bijgelovig dat ze er niet over praten tot de contracten zijn getekend. “We zijn er nu mee bezig. De enige vraag die overblijft is of Newman zijn tekst onthoudt”, grapt Redford. Hij refereert daarmee aan het feit dat de acteur dit jaar 80 werd.

De geruchten gaan dat de twee mannen gaan spelen in de filmbewerking van het reisboek ‘A walk in the woods’ van Bill Bryson. Dat boek vertelt het verhaal van de wandeltocht van de auteur met een vriend door de wildernis.

[Novum]