Wes Craven wil opnieuw mensen bang maken

Amerikaanse horror-regisseur Wes Craven maakt in nieuwe film ‘Red Eye’ geen gebruik van special effects. Karakters staan centraal.

De Amerikaanse horror-regisseur Wes Craven maakt in zijn nieuwe film ‘Red Eye’ geen gebruik van special effects om zijn kijkers de stuipen op het lijf te jagen. “In ‘Red Eye’ gaat het meer om de karakters”, vertelt de 66-jarige Craven aan de Britse krant The Sun. Toch valt er volgens hem genoeg te griezelen in de psychologische thriller. “Ik wil met deze film mensen bang maken.”

Wes Craven is bekend als regisseur van horrorfilms als ‘Nightmare on Elm street’ en de ‘Scream’-trilogie. In zijn nieuwste film wordt een jonge vrouw, gespeeld door Rachel McAdams, in een vliegtuig gedwongen een huurmoordenaar te helpen. Weigert zij, dan wordt haar vader vermoord.

Hoewel het tweede deel van de film zich grotendeels afspeelt in de twee vliegtuigstoelen van de hoofdrolspelers, vindt horrorexpert Craven de film niet voorspelbaar. “Elke keer als de kijker denkt te weten wat er gaat gebeuren, gebeurt er weer iets raars en gaat het een kant op die je niet verwacht. En dat allemaal met hevige turbulentie.”

‘Red Eye’ is vanaf 22 september te zien in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]