Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hayek: actrices onaardig door extreme diëten

Salma Hayek doet niet mee aan Hollywoods obsessie met gewicht. Zij vindt dat extreme diëten haar collega’s tot ‘bitches’ maken en wil niet sporten voor een rol.

Salma Hayek doet niet mee aan Hollywoods obsessie met gewicht. Zij vindt dat extreme diëten haar collega’s tot ‘bitches’ maken, meldt de website Femalefirst. De actrice weigert daarom strenge diëten te volgen of te sporten om aan een rol te komen.

Hayek vindt dat Hollywood de verkeerde boodschap uitdraagt met zijn ‘oppervlakkige standaard’. “Al die meiden besteden zoveel tijd aan dun worden. Ze zorgen ervoor dat mensen zich niet goed voelen over zichzelf”, zegt de 39-jarige actrice. “Ik vind het heel saai om de hele tijd dun te zijn. Het verveelt me en het maakt me onaardig. En dat is in Hollywood allemaal prima, als je maar dun bent.”

De Mexicaanse actrice speelde onder meer in ‘Frida’ uit 2002, waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg.

[Novum]