Zoek
Sluit dit zoekvak.

Museum James Dean blijft toch open

Het James Dean-museum blijft open. De eigenaar van het museum maakte vorige maand nog bekend dat hij het museum moest sluiten wegens financiële problemen.

(Novum/AP) – Het James Dean-museum in Marion blijft voorlopig open. De eigenaar van het museum maakte vorige maand bekend dat hij het museum moest sluiten wegens financiële problemen.

David Loehr, eigenaar van de James Dean Gallery, ontving steunbetuigingen en geld van mensen toen bekend werd dat het museum dicht zou moeten. Ook ging de verkoop van de kaarten omhoog. Hierdoor kon hij schulden afbetalen en geld opzij zetten voor onderhoud. “Het zag ernaar uit dat het een heel lange, koude winter zou gaan worden. Ik dacht niet dat we het zouden redden”, zei Loehr. “Maar we gaan het museum nog een kans geven.”

Volgens de VVV in Marion, de geboorteplaats van Dean in de staat Indiana, gaat een derde van de telefoontjes die de organisatie ontvangt over de acteur. De ster uit ‘Rebel without a cause’ is onder andere bekend geworden vanwege zijn sensuele blik. Zijn stoere imago sloeg aan bij veel tijdgenoten. Dean was 24 jaar oud toen hij in 1955 bij een auto-ongeluk om het leven kwam.

[Novum]