Zoek
Sluit dit zoekvak.

Soulzanger Lou Rawls (72) overleden

Soulzanger Lou Rawls (72) is vrijdag overleden in zijn woonplaats Los Angeles. Dat heeft zijn publicist, Paul Shefrin, bekendgemaakt.

(Novum/AP) – Soulzanger Lou Rawls (72) is vrijdag overleden in zijn woonplaats Los Angeles. Dat heeft zijn publicist, Paul Shefrin, bekendgemaakt. Rawls, die vooral bekend werd door zijn hit ‘You’ll never find another love like mine’ en ‘Lady love’, had longkanker en een hersentumor. Hij overleed vrijdag met zijn vrouw Nina aan zijn zijde in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles.

Rawls verkocht tijdens zijn leven meer dan veertig miljoen albums. Hij zong zowel gospel als blues en jazz en maakte voordat hij solo doorbrak deel uit van The Pilgrim Travelers.

Begin jaren zestig fungeerde hij enkele keren als opening voor de Beatles tijdens de tournee van die band door de VS. Nadat hij in 1962 een platencontract tekende bij Capitol Records bracht hij 28 albums uit.

[Novum]