Ex Jackson wil kinderen terug vanwege islam

Deborah Rowe, de ex-vrouw van Michael Jackson, wil het ouderlijk gezag over hun kinderen terug omdat Jackson nauwe banden zou hebben met de Nation of Islam.

(Novum/AP) – Deborah Rowe, de ex-vrouw van Michael Jackson, wil het ouderlijk gezag over hun twee kinderen terug omdat Jackson nauwe banden zou hebben met de Nation of Islam, een Amerikaanse organisatie van zwarte moslims. De joodse Rowe is bang dat de leden van de religieuze en politieke groepering ‘niet van joden houden’. Eerder bedankte ze voor het toezicht op haar kinderen omdat ze de zanger ‘een fantastische vader’ vond.

In een verklaring van de rechtbank staat dat Rowe bang is dat de kinderen verkeerd worden behandeld als Jackson blijft omgaan met leden van de Nation of Islam, waar ook Malcolm X een aanhanger van was. De organisatie staat bekend om zijn extreme en eigenzinnige interpretatie van de superioriteit van het zwarte ras en wordt door sommigen gezien als de tegenhanger van de extreem rechtse Ku Klux Klan.

Rowe zegt ook van gedachte te zijn veranderd over de voogdij sinds de rechtzaak tegen Jackson over mogelijk kindermisbruik van een 13-jarig kankerpatiëntje. In juni werd de King of pop daarvan vrijgesproken.

Woensdag werd in het gerechtshof van Californië bepaald dat Rowe waarschijnlijk een deel van het ouderlijk gezag terugkrijgt. In 2001 werd ze uit de ouderlijk macht ontzet, maar dat zou niet legaal zijn verlopen. Rowe wil weer contact met de 9-jarige Prince Michael en de 7-jarige Paris.

[Novum]