Amerikaanse platendeal voor Heideroosjes

De Limburgse Punkrockband Heideroosjes brengt een cd uit in de Verenigde Staten. Via een Belgische platenmaatschappij verschijnt in juni een verzamelalbum.

De Limburgse Punkrockband Heideroosjes brengt een cd uit in de Verenigde Staten. De groep heeft daarvoor een platencontract getekend. Via de Belgische platenmaatschappij ‘I scream records’ verschijnt in juni een verzamelalbum van de band in Amerika en later dit jaar volgt een Amerikaanse tournee.

De verzamel-cd heet ‘Royal to the bone’ en bevat vijftien nummers van verschillende albums. De cd verschijnt niet in Europa, omdat de platendeal uitsluitend geldt voor de VS. De rechten voor Europa liggen bij Epitaph, de huidige platenmaatschappij van de band.

Vorig jaar ging de band ook naar Amerika voor een concertreeks. Deze tournee was geen succes, volgens de band door een slechte organisatie. Zanger Marco Roelofs laat weten er vanuit te gaan dat de nieuwe tournee ‘beter geregeld’ is.

De Heideroosjes hebben sinds hun debuut in 1989 tien albums uitgebracht. De punkband speelt Nederland-, Engels- en Duitstalige nummers. De bandleden kennen elkaar van de middelbare school.

[Novum]