Winnaar tv-show krijgt filmrol naast Nicolas Cage

Een filmrol naast erkende filmsterren als Nicolas Cage en Julianne Moore is de prijs die in de wacht kan worden gesleept in een nieuwe televisieshow.

(Novum/AP) – Een filmrol naast erkende filmsterren als Nicolas Cage en Julianne Moore is de prijs die in de wacht kan worden gesleept in een nieuwe Amerikaanse televisieshow. Het programma ‘Looking for stars’ volgt tweehonderd aspirant-acteurs vanaf de audities tot de dag dat de winnaar aan het werk gaat op de set van de nieuwe sciencefictionfilm Next. Het gaat zelfs om een rol met tekst.

De opzet van het programma is onconventioneel: de afleveringen duren niet langer dan tien minuten. Het Amerikaanse Starz Channel noemt de show van veertien afleveringen dan ook een ‘microserie’. Het programma gaat op 19 juni van start.

De oproep voor ‘Looking for stars’ trok in januari duizenden belangstellenden naar de audities in New York, Las Vegas, Orlando en Kansas City. Acht halvefinalisten stromen door naar de finale in Hollywood. De winnaar wordt gekozen door actrice en regisseur Melanie Mayron, vertegenwoordiger Brad Sexton van de filmstudio Revolution Studios en voormalig MTV-vj Alan Hunter.

De film Next, waarin ook de jonge Amerikaanse actrice Jessica Biel een rol heeft, komt volgend jaar uit.

[Novum]