Bonnie St. Claire dronk haar verdriet weg

Bonnie St. Claire dronk om te vergeten. “Ik ben soms te gevoelig voor lelijke dingen in het leven.” Inmiddels is de zangeres alweer vijf jaar van de drank af.

Bonnie St. Claire dronk om te vergeten. Dat vertelt ze vrijdag aan De Telegraaf. De zangeres kampte jaren met een alcoholverslaving. Inmiddels is ze alweer vijf jaar van de drank af. “Ik ben soms te gevoelig voor lelijke dingen in het leven. Ik weet het wel, maar ik wil het niet weten.”

De 56-jarige zangeres heeft nu een nieuwe manier gevonden om met haar problemen om te gaan. Ze gaat haar leven in een boek vervatten. Haar goede vriendin Viola Holt, die zij ontmoette tijdens de opnamen van het programma Hotel Big Brother, schrijft de biografie. “Viola begrijpt mij als geen ander. Haar vertrouw ik daarom alles toe. Het moet een persoonlijk verslag van mijn leven worden.” Presentatrice Holt heeft ervaring met schrijven. Ze schreef columns voor NRC Handelsblad en het Algemeen Dagblad.

Haar drankverslaving is een van de onderwerpen die St. Claire in haar boek wil bespreken. Ook de verstoorde relatie met haar familie komt aan bod. “Ik heb enorm veel nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat er in mijn leven veel losse eindjes zijn waarover ik in mijn boek wil praten.”

Bonnie St. Claire werd in 1967 ontdekt door Peter Koelewijn, die haar een platencontract aanbood. Halverwege de jaren zeventig besloot de blondine zich op een Nederlandstalige repertoire te storten. Met ‘Dokter Bernhard’, ‘Pierrot’ en ‘Bonnie kom je buiten spelen’ scoorde zij vervolgens hits. In 2003 werd ze aan de kant gezet door haar management, nadat zij dronken zou zijn verschenen in de radiostudio van Giel Beelen.

[Novum]