Search
Close this search box.

Beyoncé grootste kanshebber bij Mobo Awards

Beyoncé heeft de meeste nominaties in de wacht gesleept voor de Mobo’s, de jaarlijkse prijzen voor muziek met een zwarte herkomst. Ze is vier keer genomineerd.

R&B-ster Beyoncé Knowles heeft de meeste nominaties in de wacht gesleept voor de elfde editie van de Music of Black Origin (Mobo) Awards. De Britse verkiezing voor de beste muziek ‘met een zwarte achtergrond’ wordt elk jaar georganiseerd. De zangeres is vier keer genomineerd. Dat meldt de Britse omroep BBC, die de prijsuitreiking volgende maand uitzendt.

Beyoncé neemt het in de categorie ‘beste vrouwelijke artiest internationaal’ op tegen Mary J Blige en Nelly Furtado. Ook ontving ze nominaties voor het beste nummer, de beste videoclip en de beste R&B-act. Black Eyed Peas, Gnarls Barkley, Outkast, Pussycat Dolls en The Streets maken kans op de Mobo Award voor de beste groep. Voor ‘beste mannelijke artiest internationaal’ zijn Jay-Z, Kanye West, Ne-Yo, Pharrell Williams en Chris genomineerd.

De prijsuitreiking vindt 20 september plaats in Londen. De BBC zendt de ceremonie live uit. BNN organiseert sinds twee jaar een Nederlandse editie van de Mobo’s.

[Novum]