Zoek
Sluit dit zoekvak.

Koffietijdduo heeft nooit ruzie gehad

Koffietijdduo Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij heeft, ondanks de geruchten, nooit ruzie met elkaar gehad. Wel irritaties en een verschil van mening.

Het Koffietijdduo Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij heeft, ondanks de geruchten, nooit ruzie met elkaar gehad. “Er was natuurlijk wel eens een verschil van mening en irritatie, maar ruzie hebben we nooit gehad”, vertelt Mireille woensdag in een interview met het AD. Volgens Hans hebben de twee zelfs een vriendschap overgehouden aan het tv-programma. “We zien elkaar nog regelmatig”, aldus Van Willigenburg.

De 64-jarige presentator en de 59-jarige presentatrice presenteren zondag een eenmalige aflevering van hun oude programma op RTL 4 van 11.00 uur tot 14.00 uur. Onder de noemer ‘Koffietijd! Welkom thuis’ wordt aandacht gevraagd voor het werk van de organisatie ‘Mensen in Nood’. Deze organisatie zet zich onder meer in voor mensen in Pakistan en Sudan.

Koffietijd startte in 1994 en was het eerste live programma op tv in de ochtend. Hans en Mireille presenteerden de show tot 2000. Daarna werden ze vervangen door Judith de Klijn en Sybrand Niessen. Sponsor Unilever vond dat Hans en Mireille te oude kijkers trokken. “Dat blijkt achteraf de belangrijkste reden te zijn geweest”, roept Hans. “Indertijd bleef dat wat vaag.”

In de reünieaflevering van ‘Koffietijd!’ wordt net als toen Het Boodschappenspel weer gespeeld. Andre van Duin is een van de gasten.

[Novum]