Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veldhuis & Kemper slaan nieuwe weg in

Het cabaretduo Veldhuis & Kemper is op het nieuwe album ‘Wat heb je nodig’ een andere weg ingeslagen. Het album ligt op 1 september in de winkel.

Het cabaret- en muziekduo Veldhuis & Kemper is op het nieuwe album ‘Wat heb je nodig’ een nieuwe weg ingeslagen. De koerswijziging is voor een deel tot stand gekomen onder invloed van ‘een biertje en het late uur’. Dat vertellen Remco Veldhuis en Richard Kemper in een interview dat is verspreid door hun platenlabel EMI Music. Zo zijn niet alle nummers tweestemmig gezongen.

De liedjesschrijvers hebben om nieuwe inzichten op te doen flink geëxperimenteerd tijdens de theatertour ‘Hitsig!’. Ze trokken daarmee het afgelopen jaar door Nederland. “Gaandeweg bedachten we zo de arrangementen. Doordat je dat samen aan het uitvogelen bent, durf je ook rare dingen te doen,” zegt Kemper. “We wilden de echtheid laten horen van jongens die bij elkaar zitten en muziek maken.”

Veldhuis & Kemper vertellen in de eerste plaats een persoonlijk album te hebben gemaakt. Zo staan er twee directe verwijzingen op naar de geboorte van de zoon van Kemper en één naar het recente huwelijk van Veldhuis. Uiteraard is de albumtitel ‘Wat heb je nodig’ ook een van de thema’s.

De eerste single ‘Wacht’ komt op 18 augustus uit. Het album ligt op 1 september in de winkel.

[Novum]