Zangeres stiekem gekiekt in kleedkamer

Een zangeres uit Hongkong is in haar kleedkamer stiekem gefotografeerd. De foto, die is gemaakt in Maleisië, haalde het omslag van een tijdschrift in Hongkong.

(Novum/AP) – Een zangeres uit Hongkong is in haar kleedkamer stiekem op de gevoelige plaat gezet. De foto, die is gemaakt in Maleisië, haalde het omslag van een tijdschrift in Hongkong. De zaak wordt grondig onderzocht, zegt een Maleisische regeringswoordvoerder in de krant South China Morning Post uit Hongkong.

Gillian Chung, de helft van het popduo Twins, heeft in beide landen aangifte gedaan. Op de cover van Easy Finders is te zien hoe zij haar bh bevestigt, waarbij haar naakte schouder is te zien. Vrouwengroepen, journalisten en andere entertainers hebben de cover veroordeeld.

De publicatie van de foto is gedeeltelijk te wijten aan het voyeurisme van de inwoners van Hongkong, zegt Chung in Ming Pao Weekly. “Mensen doen dit soort dingen omdat andere mensen van die plaatjes houden. De lezers moeten ook nadenken over hun eigen voorkeuren.”

[Novum]