Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Zwartboek’ Nederlandse inzending voor Oscars

‘Zwartboek’ van Paul Verhoeven is de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie beste buitenlandse film. In januari worden de nominaties bekend.

De film ‘Zwartboek’ van Paul Verhoeven is gekozen als Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie beste buitenlandse film. Dat meldt Holland Film, de organisatie die Nederlandse films internationale onder de aandacht brengt, woensdag.

De film gaat over de Joodse zangeres Rachel Stein die zich in de Tweede Wereldoorlog aansluit bij het verzet. Als het haar niet lukt om gevangengenomen verzetslieden te bevrijden, wordt ze beschuldigd door zowel het verzet als de Duitsers. Het scenario van ‘Zwartboek’ is geschreven door Paul Verhoeven en Gerard Soeteman. De film is geproduceerd door Fu Works. In ‘Zwartboek’ spelen onder anderen Carice van Houten, Thom Hoffman, Sebastian Koch en Halina Reijn.

De nominaties voor de beste buitenlandse film worden op 23 januari bekendgemaakt. De uitreiking van de Oscars is op 25 februari.

[Novum]