Het levenslied heeft behoefte aan meer zangeressen. Dat vindt Marianne Weber. Ze heeft ook wat tips: “Zing vanuit je hart. Anders trapt Nederland er niet in.”
Het levenslied heeft dringend behoefte aan talentvolle zangeressen. Dat vindt de Nederlandse koningin van de smartlap, Marianne Weber. “Bij de mannen kun je heel veel nieuw talent opnoemen en wat de dames betreft, zou ik zeggen: ga ervoor.”
De 50-jarige zangeres heeft verschillende tips voor aanstormend talent. “Zorg dat je kwaliteit levert en zing waarvan je houdt. Zing niet om een ster te worden, maar zing vanuit je hart. Anders trapt Nederland er niet in.”
Weber doet vanaf april een stapje terug om een dreigend probleem met haar stem te voorkomen. De laatste jaren heeft ze een druk programma afgewerkt, waardoor haar stem het zwaar te verduren heeft gehad. Daarnaast wil de zangeres van het levenslied meer tijd vrijmaken voor haar familie en vrienden.
Dit jaar is de in Utrecht geboren Weber nog volop te bewonderen in het theater. Vanaf oktober is ze te zien in ‘Rondje Hollands’. In deze meezingvoorstelling wordt aan de hand van Nederlandstalige hits het verhaal geschetst van een kasteleinsechtpaar en enkele stamgasten. Weber zingt in de show liedjes uit haar eigen repertoire. De andere castleden brengen klassiekers ten gehore als ‘Alle duiven op de Dam’ en ‘Op een mooie pinksterdag’.
Weber is bekend van nummers als ‘Schrijf me nooit geen mooie brieven meer’ (1992) en ‘De regenboog’ (1997), dat ze samen met Frans Bauer zong. In april werd Weber door haar platenmaatschappij SonyBMG onderscheiden voor de verkoop van meer dan een miljoen geluidsdragers in vijftien jaar.
[Novum]