80-jarige Chuck Berry viert verjaardag

Chuck Berry heeft zijn tachtigste verjaardag gevierd. Hij deed dat met een optreden in de nachtclub in St. Louis, waar hij al tien jaar elke maand optreedt.

(Novum/AP) – Chuck Berry heeft zijn tachtigste verjaardag gevierd. De zanger vierde het feestje woensdag in de nachtclub Blueberry Hill in St. Louis, waar hij al tien jaar elke maand optreedt. Hij deed dat met een optreden van ruim een uur, waarin hij zonder zichtbare moeite zijn beroemde ‘duck walk’ deed.

In zijn begeleidingsband zaten onder anderen zijn dochter Ingrid (mondharmonica) en zijn zoon Charles (gitaar). Ook tal van muzikanten die de afgelopen tientallen jaren met hem hebben gespeeld waren van de partij, onder wie Aerosmith-gitarist Joe Perry.

Bill Clinton was er niet, maar hij schreef Berry wel een brief, die voor het optreden werd voorgelezen. “Ik ben al bijna een halve eeuw gek op je muziek. Onze levens zijn rijker, onze muziek is memorabeler en ons artistieke erfgoed groter dankzij jou.”

Toen Berry 60 werd organiseerde Rolling Stones-gitarist Keith Richards een concert waaraan een groot aantal beroemde muzikanten meewerkte. Van de registratie van dat concert werd de film ‘Hail! Hail! Rock ’n roll’ gemaakt.

[Novum]