Nick & Simon steunen militairen met ‘De soldaat’

Nick & Simon steken de families van Nederlandse militairen in Afghanistan een hart onder de riem. Een nieuwe versie van ‘De soldaat’ loopt wél goed af.

Nick & Simon steken de families van Nederlandse militairen in Afghanistan een hart onder de riem. Het Volendamse duo heeft een nieuwe versie opgenomen van ‘De soldaat’. Dat meldt het management van de zangers donderdag.

Het nummer gaat over een militair die op een vredesmissie wordt uitgezonden. Het thuisfront mist hem. De soldaat keert in de oorspronkelijke versie van het lied niet levend terug. Onlangs bezochten Nick & Simon de studio van Uruzgan FM, het station voor militairen in Afghanistan, om ‘De soldaat’ te zingen. Luisteraars verzochten vervolgens om een versie met een gelukkig einde. Nick Schilder ging terug naar de schrijftafel en kwam met een aangepaste tekst, waarin de soldaat en zijn naasten elkaar gezond en wel weer in de armen sluiten.

Donderdag hielden de Volendammers ‘De soldaat, de hereniging’ bij Uruzgan FM ten doop. Een studioversie van het nummer is via de website van Nick & Simon op te halen.

[Novum]