Search
Close this search box.

Angelina Jolie onaangekondigd in Cambodja

Angelina Jolie heeft een onverwacht bezoek gebracht aan Cambodja. De actrice zet momenteel een project op voor het behoud van de natuur in het Aziatische land.

(Novum/AP) – Angelina Jolie heeft een onverwacht bezoek gebracht aan Cambodja. Dat hebben regeringsambtenaren woensdag bevestigd. De Hollywood-actrice zet momenteel een project op voor het behoud van de natuur in het Aziatische land. Ze heeft met het plaatselijke bestuur van de stad Pailin gesproken over bosbehoud in noordwest Cambodja.

Het project voor natuurbehoud heet het Maddox Jolie Project en is vernoemd naar het geadopteerde Cambodjaanse zoontje van de 31-jarige actrice. De ‘Lara Croft’-ster heeft 1,3 miljoen dollar (ruim één miljoen euro) uitgetrokken voor het vijf jaar durende conservatieprogramma, dat in 2003 goedgekeurd werd door de regering.

Jolie is in conflict met haar voormalige partner bij het project, de Cambodjaanse Mounh Sarath. Volgens een adviseur van de actrice heeft Mounh ‘honderdduizenden dollars’ verduisterd, die bedoeld waren voor natuurbehoud. Mounh ontkent de beschuldiging en wilde met Jolie praten tijdens haar bezoek aan Pailin. De actrice had echter te weinig tijd.

[Novum]