Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bennie Jolink warm onthaald in Uruzgan

Bennie Jolink is donderdag met veel enthousiasme ontvangen door de Nederlandse soldaten in Uruzgan. In Tarin Kowt trad hij op voor 350 militairen.

Bennie Jolink is donderdag met veel enthousiasme ontvangen door de Nederlandse soldaten in Uruzgan. Dat meldt het ministerie van Defensie vrijdag. De zanger gaf twee optredens. Eerst werd hij met een helikopter naar Deh Rawod gevlogen, de kleinste en verst gelegen basis. Daarna vloog hij door naar Tarin Kowt, waar een gepantserde eetzaal was verbouwd tot muziekhal. De zanger uit de Achterhoek vermaakte ruim 350 militairen.

Jolink is verbaasd over het warme onthaal. “Ik vind het geweldig dat het zo gewaardeerd wordt. Ik ben er verbaasd over hoe ze mijn gestuntel met mijn gitaar zo goed kunnen vinden.”

De voorman van Normaal vliegt vrijdag naar Kaboel voor zijn laatste optreden. In totaal heeft hij dan vier keer in drie dagen gezongen en dat is uitzonderlijk, laat hij weten. “Als een manager dat zou vragen, zou ik antwoorden: ‘Ga jij lekker fietsen’.” Woensdag gaf Jolink al een optreden op de vliegbasis Kandahar.

[Novum]