Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Borat aangeklaagd voor film

De makers van de ‘Borat’-film worden aangeklaagd door twee studenten. Ze beweren psychische en emotionele schade te hebben opgelopen door de film.

(Novum/AP) – De zegetocht van Borat lijkt verstoord te worden, nu het alter ego van komiek Sacha Baron Cohen wordt aangeklaagd door twee Amerikaanse studenten. Deze week werd al bekend dat de film ‘Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan’ mogelijk niet vertoond mag worden in Rusland. De film, die wereldwijd veel bezoekers trekt, zou te controversieel zijn.

De twee corpsstudenten die de aanklacht indienden, beweren erin te zijn geluisd door Cohen en de filmmaatschappij. De jongens zijn in de film dronken te zien, terwijl ze samen met Borat naar een seksvideo kijken. Hen zou verteld zijn dat de film niet in de Verenigde Staten te zien zou zijn en dat hun identiteit niet bekend gemaakt werd. Ze beweren dronken te zijn gevoerd, voordat ze schriftelijk toestemming gaven om gefilmd te worden.

De studenten hebben een aanklacht ingediend tegen filmmaatschappij 20th Century Fox en drie productiemaatschappijen. Ze zouden door de film vernederd zijn en het zou hen ‘emotionele en psychische schade en gezichtsverlies’ hebben bezorgd. De jongens willen anoniem blijven om zo ‘nog meer schaamte’ te voorkomen.

[Novum]