Search
Close this search box.

Dieuwertje Blok voelt zich als oud behang

Het gaat slecht met de carrière van presentatrice Dieuwertje Blok. “Je zit al zo lang bij de tv en hoort bij het oude behang dat er nu afgescheurd wordt.”

Het gaat slecht met de televisiecarrière van Dieuwertje Blok. “Je zit al zo lang bij de tv en hoort bij het oude behang dat er nu afgescheurd wordt”, zegt de 49-jarige presentatrice in damesblad Margriet. “Alleen Astrid Joosten en Mieke van der Weij hebben nog veel werk. Het kan toch niet zo zijn dat ik die 25 jaar slecht ben geweest op tv?”

Door de weinige aanbiedingen gaat ze twijfelen aan zichzelf. “Op mijn slechte dagen denk ik wel eens: ik kan niks. Vroeger werd ik dagelijks bevestigd in mijn zijn en daar ga je toch aan wennen.” Blok begon haar carrière als omroepster bij de KRO en werkte vervolgens een aantal jaren voor de Vara en RTL, waar ze kunstprogramma’s, talkshows en informatieve programma’s maakte. Vervolgens was ze jarenlang een vast gezicht bij de KRO, waar ze het dagelijkse Ontbijt TV presenteerde.

Ze vindt het vreemd tegenwoordig maar eenmaal per jaar drie weken lang het Sinterklaas Journaal te mogen presenteren. Wel is ze op de radio te horen in een programma over cultuur en politiek, Desmet Live, maar daar luisteren weinig mensen naar. “Je werkt toch voor de media om gehoord en gezien te worden, maar ik krijg zelden respons.” Daardoor loopt haar motivatie schade op. “Ik wil graag meer doen, maar ben een slechte netwerker. Ik ga nooit naar omroepfeestjes en premières en ben niet vriendelijk tegen de juiste mensen.”

[Novum]