Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Downloads leveren Chuckie meer op dan cd’s

Dj Chuckie verdient meer geld aan downloads van zijn muziek dan aan de cd-verkoop. “We leven in 2006”, zegt de 28-jarige draaitafeltovenaar.

Dj Chuckie verdient meer geld aan downloads van zijn muziek dan aan de cd-verkoop. “We leven in 2006”, zegt de 28-jarige draaitafeltovenaar. “Mensen zoeken makkelijkere manieren om aan hun muziek te komen.”

Zaterdag zet hij Amsterdam op stelten met zijn ‘rauwe straatsound’. Dirty Dutch wordt volledig in de stijl van het Rusland na de koude oorlog gehouden. “Ik vind het leuk dat je daar heel erg decadente clubs hebt”, zegt Chuckie, die het feest het thema ‘Propaganda’ heeft gegeven. “Propaganda is erg leuk, lekker brainwashen.”

Chelsea-eigenaar Roman Abramovich wordt als bezoeker verwacht op het feest in de Amsterdamse Heineken Musical Hall. “Ik hoorde dat hij contact met me zocht, omdat hij naast me wil staan”, zegt Chuckie. “Dat begrijp ik ook wel.”

Mocht de ontmoeting met de Nederlandse dj er niet van komen, dan kan de Russische miljardair zich troosten met gastoptredens van onder anderen Erick E, Benny Rodrigues, Fedde le Grand en Chocolate Puma.

[Novum]