Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kashoggi: ja, ik betaalde vrouwen

De geruchten gingen al jaren, maar nu heeft miljardair Adnan Kashoggi het toegegeven. De Saudische wapenhandelaar huurde prostituees in voor zijn luxe feesten.

De geruchten gingen al jaren, maar nu heeft miljardair Adnan Kashoggi het toegegeven: de Saudische wapenhandelaar huurde prostituees in voor zijn luxe feesten. Of de latere echtgenote van Paul McCartney door hem werd ingehuurd als escortdame, wil hij echter niet zeggen. De Britse krant Daily Mail wist de hand te leggen op een nog niet uitgezonden interview met de 71-jarige miljardair.

In juni werd Kashoggi in News of the World genoemd als een van de klanten van Heather Mills, die in een smerige echtscheiding met de vroegere Beatle is verwikkeld. Als sjieke prostituee voor rijke klanten zou Mills in de jaren tachtig en negentig soms duizend Britse pond (ongeveer vijftienhonderd euro) per sessie hebben ontvangen. Het zou onder meer zijn gegaan om orgies, waaraan ook andere dames van lichte zeden meededen.

Zo zou Mills zijn ingehuurd om Kashoggi’s gasten te vermaken tijdens een feest in Marbella. Talloze beroemdheden, onder wie Hollywood-ster George Hamilton, waren aanwezig. De miljardair was beroemd om zijn grote feesten. Vrouwen kregen grote sommen geld om aanwezig te zijn. Of Heather een van die dames was? “Wat maakt het uit?”, aldus Kashoggi.

[Novum]