Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kate Moss mikpunt van campagne tegen drugs

Kate Moss is het mikpunt van een campagne tegen drugs in Colombia. Vicepresident Francisco Santos vindt dat sterren die cocaïne gebruiken de oorlog aanwakkeren.

(Novum/AP) – Kate Moss is het mikpunt geworden van een campagne tegen drugs in Colombia. De Colombiaanse vicepresident Francisco Santos vindt dat beroemdheden die cocaïne gebruiken de burgeroorlog in het land financieren en aanwakkeren. Santos heeft de meeste kritiek op het gedrag van supermodel Moss.

De vicepresident vindt het schokkend dat de 32-jarige Britse nog werk aangeboden krijgt, terwijl ze beschuldigd is van het gebruik van cocaïne. Santos vindt dat Moss een perfect voorbeeld is van de liberale houding van Europeanen tegenover het toenemende gebruik van de harddrug.

De slagzin voor de Colombiaanse campagne luidt ‘Cocaïne verwoest niet alleen jou, het verwoest ook een compleet land’. Een reclamecampagne moet de houding van Europeanen die het verdovende middel gebruiken veranderen. In de Verenigde Staten werd een gelijksoortige campagne met de naam ‘Just say no’ gevoerd.

[Novum]