Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Liberty city stories’ is beste game overall

Het computerspel ‘Grand theft auto: Liberty city stories’ heeft vrijdag de prijs voor beste game overall gewonnen tijdens de TMF Game Awards in de Jaarbeurs.

Het computerspel ‘Grand theft auto: Liberty city stories’ heeft vrijdag de prijs voor beste game overall gewonnen tijdens de TMF Game Awards. De prijs is uitgereikt tijdens de jaarlijkse spellenbeurs Gameplay 2006 in de Jaarbeurs in Utrecht. Het PlayStation2-spel ‘Vice city’ uit de GTA-spelreeks kreeg vorig jaar dezelfde prijs.

Ruim vijftigduizend mensen hebben dit jaar hun stem uitgebracht op de tien categorieën van de Game Awards. Het spel ‘Black’ won dit jaar in de categorie beste PlayStation2-spel. Nog een winnaar was het spel ‘Saint’s row’ die de award voor beste Xbox 360 binnensleepte. De Xbox 360 van computergigant Microsoft werd verkozen tot beste spelcomputer.

Het spel ‘Liberty city stories’ neemt de speler mee naar het Miami van de jaren tachtig. Een gemeenschappelijke factor in de reeks ‘Grand theft auto’-spellen is criminaliteit. Door het uitvoeren van opdrachten van louche types komt de speler verder in het spel. De speler moet zo lang mogelijk uit de handen van de politie of in leven blijven.

De prijsuitreiking van de TMF Game Awards was live te volgen op de website van TMF. Het evenement werd gepresenteerd door Miljuschka Witzenhausen en Gameking Skate the Great. De bezoekers van de beurs konden vrijdag ook nog genieten van een optreden van de Nederlandse band The Sheer.

De Gameplay 2006 duurt nog tot en met zondag.

[Novum]