Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Loes Luca geniet van solo-avontuur

Loes Luca geniet van haar eerste solo theateravontuur. Ze reist momenteel door het land met ‘Moordwijven’. “Het is een hit, een zegetocht langs de theaters.”

Loes Luca geniet van haar eerste solo theateravontuur. Ze reist momenteel door het land met ‘Moordwijven’. Het stuk is een bewerking van de Australische productie ‘Bombshells’ en is speciaal voor Luca vertaald door mede-Rotterdammer Jules Deelder. “Het is een hit, een zegetocht langs de Nederlandse theaters. Hartstikke fijne recensies, het publiek is razend enthousiast en het zit overal vol”, zegt de actrice tegen Novum Nieuws.

Luca speelt vijf verschillende vrouwen in de voorstelling, die nog loopt tot eind december. Ze heeft geen voorkeur voor een personage. “Ze hebben alle vijf wel iets. Je kunt niet zeggen dat ik op één het meeste lijk. Maar je neemt altijd jezelf mee als je toneelspeelt, dus in elk personage zit ook wel een stukje Loes.”

Het publiek identificeert zich volgens Luca ook met de vrouwen die zij speelt. “De herkenbaarheid is groot, bij zowel de dames als de heren in de zaal. Iedereen is erg blij en enthousiast.” De actrice is zelf zó enthousiast over ‘Moordwijven’ dat ze besloten heeft om het stuk volgend jaar in reprise te nemen. “Omdat ik het zo leuk vind.”

[Novum]