Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Luciano Pavarotti terug in de schijnwerpers

Luciano Pavarotti verschijnt voor het eerst in het openbaar tijdens het muziekfestival in Bergamo. De tenor werd deze zomer geopereerd aan alvleesklierkanker.

(Novum/AP) – Luciano Pavarotti verschijnt woensdag voor het eerst sinds zijn ziekbed in het openbaar tijdens het muziekfestival in de Italiaanse provincie Bergamo. De 71-jarige operazanger werd afgelopen zomer geopereerd aan alvleesklierkanker.

Het kwaadaardige gezwel werd dit jaar ontdekt toen Pavarotti op het punt stond zijn afscheidstournee te hervatten. Eerder werd deze tournee uitgesteld, omdat de zanger rugproblemen had. Pavarotti liet in juli weten dat hij na zijn operatie weer wilde gaan zingen en zijn tournee afmaken.

Pavarotti neemt tijdens het festival van Bergamo de Donizetti-prijs, naar de operaschrijver Gaetano Donizetti, in ontvangst voor zijn vertolkingen van opera’s. Volgens een woordvoerder van het Donizetti Theater, dat de prijs uitreikt, herstelt de wereldberoemde tenor goed. “Hij heeft alleen nog moeite met lopen en gebruikt een stok.”

Pavarotti stopte in 2004 officieel met optreden. Hij heeft een zangschool voor jong talent opgezet in de Italiaanse stad Modena. Negen van zijn studenten brengen op het festival aria’s ten gehore uit bekende opera’s van Donizetti als ‘Anna Bolena’, ‘Lucrezia Borgia’ en ‘Don Pasquale’. Donizetti werd in 1797 in Bergamo geboren.

[Novum]