Search
Close this search box.

Manuscripten van Marvin Gaye in de verkoop

De manuscripten van soullegende Marvin Gaye worden geveild in Londen. Ruim twintig handgeschreven nummers van de Motown-ster gaan woensdag onder de hamer.

De manuscripten van soullegende Marvin Gaye worden geveild in Londen. Dat meldt BBC News vrijdag. Ruim twintig handgeschreven nummers van de Motown-ster en andere souvenirs gaan woensdag onder de hamer. De songteksten waren in het bezit van een vriend van de zanger, die in 1984 werd neergeschoten.

Tijdens de veiling ‘It’s more than rock ’n roll’ worden diverse souvenirs van popsterren verkocht, waaronder een bustier van Madonna en een gitaar van Jimi Hendrix. In totaal worden er 160 stukken geveild.

Volgens een medewerker van het Fame Bureau, die de veiling georganiseerd heeft, is er veel belangstelling voor de veiling. “Er is ongetwijfeld veel interesse in de songteksten. Marvin Gaye is van grote invloed geweest op veel hedendaagse muzikanten.”

[Novum]