Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Muse wil nu als liveband groeien

Muse wil niet alleen in de studio, maar nu ook op het podium als band groeien. Dat stelt bassist Chris Wolstenholme voorafgaand van het concert in Den Bosch.

Muse wil niet alleen in de studio, maar nu ook op het podium als band groeien. Dat stelt bassist Chris Wolstenholme voorafgaand aan het concert van het Engelse trio in de Brabanthallen in Den Bosch van dinsdag. “Bij deze tournee willen we elke avond een grote show opvoeren en meer dan alleen een lichtshow laten zien. Onze optredens moesten een stap verder gaan dan wat we voorheen hebben gedaan.”

Van Muse verscheen in juli het album ‘Black holes & revelations’. Critici prezen het omdat de band haar muzikale invloeden, variërend van Britse rock tot klassiek en zelfs disco, nog meer tot één genre liet samensmelten. “Wij zijn een rockgroep die onze invloeden niet alleen uit rockmuziek haalt”, vindt Wolstenholme. “Onze muzieksmaak kent geen grenzen en wij laten dat graag doorklinken in de nummers die we maken. Op ‘Black holes & revelations’ hoor alle stijlen die tussen klassiek en dance in liggen terug.”

In interviews na het verschijnen van ‘Black holes & revelations’ liet Wolstenholme enkele malen doorschemeren dat de nieuwe nummers door de complexiteit ervan wel eens lastig live zouden zijn op te voeren. In de praktijk bleek dat mee te vallen. “Slechts een paar songs zijn echt heel moeilijk omdat die nogal erg avontuurlijke arrangementen bevatten. Daarom is de band op deze tournee uitgebreid tot een viertal. Omdat Matthew (Bellamy, zanger/gitarist, red.) niet meer alle toetsen erbij kon doen, hebben we een extra toetsenist aangetrokken.”

Voor de tournee riep Muse ook de hulp in van een heuse ‘set designer’ om het podium aan te kleden. “De vormgever heeft de opzet van het podium gebaseerd op de foto’s uit het cd-boekje van ‘Black holes & revelations’. Wij droegen alle ideeën aan en deze werkte hij uit. Onze insteek was dat we de beleving van het concert tijdens deze tournee tot iets speciaals wilden uitbreiden. Volgens mij is dat goed gelukt.”

[Novum]