Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Prinsen herdenken sterfdag Diana met concert

De Britse prinsen William en Harry hebben plannen om de tiende sterfdag van hun moeder, prinses Diana, te herdenken met een concert. Elton John al optreden.

(Novum/AP) – De Britse prinsen William en Harry hebben plannen om de tiende sterfdag van hun moeder, prinses Diana, te herdenken met een concert. Volgens The Sunday Mirror vindt het evenement, dat de prinsen zelf organiseren, op 1 juli plaats in het Wembley Stadium in Londen. Een woordvoeder van kroonprins Charles kon het bericht niet meteen bevestigen, maar zei wel dat William en Harry zullen beslissen hoe hun moeder herdacht wordt.

Een van de optredens wordt naar verluidt verzorgd door Elton John. Andere sterren die voor het concert worden benaderd zijn volgens de Britse krant Madonna, Beyoncé en Kylie Minogue. De opbrengst gaat naar de organisatie Centrepoint, die daklozen helpt.

Prinses Diana kwam op 31 augustus 1997 samen met haar vriend Dodi Al Fayed en hun chauffeur Henri Paul om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs. Ze werd 36 jaar.

[Novum]