Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Russell Crowe hekelt Amerikaanse rechtspraak

Russell Crowe vindt de Amerikaanse rechtspraak soms te streng.. Hij kreeg een boete nadat hij een telefoon had gegooid naar een medewerker van een hotel.

Russell Crowe vindt het Amerikaanse rechtspraak soms overdreven streng. Dat zei de Australische acteur in het Amerikaanse programma CBS News. Hij werd vorig jaar gearresteerd nadat hij een telefoon had gegooid naar een medewerker van een hotel in New York. Hij kreeg een boete van omgerekend 135 euro nadat hij had bekend. “Als dit in Australië was gebeurd, dan was ik ervan afgekomen met een handdruk en een verontschuldiging.”

De 42-jarige acteur zei met de telefoon te hebben gesmeten omdat hij gefrustreerd was doordat hij zijn vrouw in Australië niet kon bereiken. Hij gaf toe een opvliegend karakter te hebben. “Jazeker, ik verlies regelmatig mijn kalmte. Maar dat is volgens mij beter dan dat op een dag al je frustratie er opeens uit komt en je een onschuldige voorbijganger op straat aanvalt.”

Crowe, die in 2000 een Oscar won voor zijn rol in ‘Gladiator’, maakte onlangs bekend zich tijdelijk terug te trekken uit Hollywood. Hij wil voorlopig geen grote filmrollen meer aannemen omdat hij meer tijd met zijn gezin wil doorbrengen. “Ik wil geen vader meer zijn die zijn schuldgevoel afkoopt met cadeautjes.”

[Novum]