Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Thom Hoffman kijkt uit naar musicaldebuut

Zijn musicaldebuut is voor Thom Hoffman ‘misschien wel een hoogtepunt uit mijn carrière’. Vanaf donderdag is hij te zien als in de musical ‘My fair lady’.

Het musicaldebuut van Thom Hoffman wordt voor hem ‘misschien wel een hoogtepunt uit mijn carrière’. Dat zegt de acteur woensdag in het Algemeen Dagblad. Vanaf donderdag is hij te zien als professor Higgins in de musical ‘My fair lady’.

Voor zijn moeder is het in ieder geval het mooiste wat haar zoon ooit heeft gedaan. “Zij zit straks op rij één.” De 49-jarige acteur en zijn moeder hebben goede herinneringen aan de musical. Toen Hoffman 7 was, kwam zijn moeder thuis met een elpee van de musicalversie met Wim Sonneveld. “Die plaat is bij ons in de huiskamer helemaal grijsgedraaid. Van de teksten snapte ik nog geen snars, maar ik kende ze wel al snel uit mijn hoofd.”

Ondanks de goede jeugdherinneringen heeft de filmacteur er lang niet over nagedacht zelf in een musical te gaan staan. ‘Mijn liefde voor musicals is pas pril.” Die liefde ontstond volgens de acteur na de moord op zijn jeugdvriend Theo van Gogh. “In dat kille klimaat was mijn vrouw zwanger. Meer dan ooit te voren had ik behoefte aan een veilig soort optimisme dat ik in het leven buiten de deur niet vond. Samen met mijn vrouw zwijmelde ik weg bij klassiekers als ‘The sound of music’.”

Zenuwachtig is Hoffman niet voor zijn debuut. “Ik ben meer ontspannen dan vroeger omdat mijn hoofddoel niet langer is om te laten weten hoe goed ik ben”, verklaart hij. “Ik ben op het punt aangekomen dat ik alleen nog dingen aanpak waar mijn hart sneller van gaat kloppen.”

[Novum]