Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tom Cruise en zakenpartner naar United Artists

Tom Cruise en zijn zakenpartner Paula Wagner gaan de filmproductiemaatschappij United Artists (UA) leiden. Producent Wagner krijgt de dagelijkse leiding.

(Novum/AP) – Tom Cruise en zijn zakenpartner Paula Wagner gaan de filmproductiemaatschappij United Artists leiden. Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), het moederbedrijf van United Artists, heeft dat donderdag bekendgemaakt. Producent Wagner krijgt de dagelijkse leiding. Cruise zal spelen in films die United Artists produceert, maar mag ook in zee gaan met een concurrerende productiemaatschappij.

Voor Cruise en Wagner geldt dit als een grote comeback. In augustus kwam een weinig glorieus einde aan hun veertienjarige contract met Paramount Studios, na kritiek op de manier waarop Cruise zich in het openbaar gedraagt.

United Artists werd in 1919 opgericht door Charlie Chaplin, Mary Pickford, Douglas Fairbanks en D.W. Griffith. Het bedrijf produceerde populaire films als ‘Some like it hot’ en een aantal films in de James Bond-serie. In 1967 werd het bedrijf verkocht aan Transamerica en in 1981 nam MGM het over.

[Novum]