Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Warm onthaal voor Kylie in Australië

De recensies van het drie uur durende concertvan Kylie Minogue voor tienduizend mensen waren zondag overwegend positief.

(Novum/AP) – Australië heeft Kylie Minogue met open armen ontvangen. De Australische zangeres, die in Londen woont, speelde zaterdag een thuiswedstrijd in Sydney. De recensies van het drie uur durende concert voor tienduizend mensen waren zondag overwegend positief.

“Vanwege haar gezondheidstoestand na de kanker waren Minogues dansacts duidelijk minder zorgvuldig dan gewoonlijk”, schreef The Sun-Herald. “Maar het deed niets af aan het plezier van het optreden.”

Een emotionele Kylie, die een gigantische verentooi droeg, was de tranen nabij toen ze haar fans zaterdag bedankte voor hun steun tijdens haar eerste optreden in de Showgirl Homecoming-tournee. De 38-jarige zangeres haalt de optredens in die ze vorig jaar moest annuleren omdat bij haar borstkanker was geconstateerd. Ze is herstellende van de ziekte.

“Ik heb veel aan dit moment gedacht”, zei de kleine blondine tegen het publiek. “En ik probeerde in mijn gedachten te repeteren wat ik zou zeggen. Maar ik kon niets bedenken, helemaal niets.” Gewoonlijk is ze maar tien minuten te laat. “Nu is het anderhalf jaar.”

Ze luidde het concert in met haar klassieke hit ‘Better the devil you know’. Ook zong ze geliefde nummers als ‘On a night like this , ‘Spinning around’ en ‘Confide in me’. Nieuw op haar repertoire is ‘White diamond’, dat ze samen met de Amerikaanse discogroep The Scissor Sisters schreef.

“Pap, je zit in het publiek. Deze is voor jou”, zei ze met natte ogen toen ze ‘Especially for you’ inzette. Tot 17 december treedt Kylie in totaal twintig keer op in haar vaderland.

[Novum]