Jack Spijkerman maakt ruzie met Vara-directeur

Jack Spijkerman heeft ruzie gemaakt met Frans Klein, de programmadirecteur van zijn oude werkgever Vara. De ruzie ontstond na opnames van een Vara-programma.

Jack Spijkerman heeft ruzie gemaakt met Frans Klein, de programmadirecteur van zijn oude werkgever Vara. De woordenwisseling vond plaats na de opnames van het Vara-programma De Wereld Draait Door, waar Spijkerman te gast was. Dat meldt het SBS-programma Shownieuws dinsdag.

De Koppensnellers-presentator sprak in De Wereld Draait Door onder meer over zijn veelbesproken overstap van de Vara naar Tien. Na afloop wilde de 58-jarige televisiemaker de hand schudden van Klein. Deze weigerde echter, waarop er een ruzie ontstond. Klein gaf aan boos te zijn op Jack, omdat hij in de uitzending zei dat zijn verstandhouding met Vara-directeur Vera Keur niet optimaal was. Het irriteert de programmadirecteur dat Spijkerman steeds andere redenen geeft voor zijn vertrek bij de Vara.

Spijkerman werd hevig bekritiseerd toen hij in 2005 een contract tekende bij de zender van John de Mol. Ook is zijn overstap nog niet erg succesvol geweest. Met het Vara-programma Kopspijkers scoorde hij tijdens de hoogtijdagen drie miljoen kijkers. Met Koppensnellers op Tien blijft de teller steken op gemiddeld 350 duizend kijkers per aflevering.

[Novum]