Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bedenker Spider-Man wordt zelf actiefiguurtje

Stan Lee, die superhelden als Spider-Man en de Hulk creëerde, wordt nu zelf een actiefiguurtje. Hasbro komt met een plastic eerbetoon aan de schrijver.

(Novum/AP) – Stan Lee, geestelijk vader van superhelden als Spider-Man en de Hulk, wordt zelf een actiefiguurtje. Speelgoedfabrikant Hasbro komt met een plastic eerbetoon aan de 84-jarige schrijver. Het vijftien centimeter lange poppetje draagt een kaki broek, een blauw windjack en een bril.

Volgens Hasbro was de creatie van het speelgoedfiguurtje onvermijdelijk. “Het is tijd dat Stan Lee onsterfelijk wordt. Net als de tientallen karakters die hij de afgelopen jaren in het leven riep”, verklaart de vice-president marketing van het bedrijf. “En niets leek ons passender dan hem zijn eigen actiefiguurtje te geven.”

Het Stan Lee-poppetje wordt volgende maand geïntroduceerd op de jaarlijkse stripconferentie, Comic-Con International, in Californië.

[Novum]