Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Carice van Houten imponeert Tom Cruise

Tom Cruise was zo onder de indruk van Carice van Houten dat hij haar graag wilde hebben in zijn film ‘Valkyrie’. Hij benaderde haar nadat hij ‘Zwartboek’ zag.

Haar hoofdrol in ‘Zwartboek’ heeft Carice van Houten de rol in de nieuwste film van Tom Cruise opgeleverd. Woensdag werd bekend dat de 30-jarige actrice een rol heeft in ‘Valkyrie’, geregisseerd door Bryan Singer.

Cruise was bij het zien van ‘Zwartboek’ zo onder de indruk van Van Houten, dat hij zijn castingdirector de Nederlandse actrice liet opbellen. Deze reageerde natuurlijk uitgelaten, zegt haar manager. “Als je hoort dat je met Tom Cruise in een film mag spelen, dan ga je wel even juichen natuurlijk.”

De film vertelt het waargebeurde verhaal over een aanslag op Adolf Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van Houten en Cruise spelen een Duits echtpaar. Haar manager vertelt dat het aandeel van Carice in de film niet heel groot is. “Maar zij heeft wel de enige vrouwelijke rol in de film.” De opnamen vinden deze zomer plaats in Berlijn. In 2008 wordt de film in de bioscoop verwacht.

‘Zwartboek’ leverde de actrice al meer internationale belangstelling op. Momenteel is zij druk bezig in Ierland waar ze in de Franse co-productie ‘Dorothy Mills’ de hoofdrol speelt. Ook is zij volgend jaar te zien in haar derde Engelstalige productie ‘Smoke and ochre’. Deze film gaat over de Zuid-Afrikaanse schrijfster Ingrid Jonker.

[Novum]