Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Clooney in actie tegen ‘verwoesting’ Italiaans dorp

George Clooney heeft geprotesteerd tegen geplande nieuwbouw in zijn Italiaanse woonplaats Laglio. Hij is bang dat het dorp overspoeld wordt door toeristen.

(Novum/AP) – George Clooney heeft een petitie ondertekend om onder meer de bouw van parkeergarages en een wandelpromenade in het Italiaanse Laglio te voorkomen. De acteur heeft een huis in het rustige dorpje aan het Comomeer. Hij is bang dat de uitbreiding van faciliteiten in het plaatsje zorgt voor hordes toeristen.

De 46-jarige Oscarwinnaar maakt zich zorgen om het idyllische dorpje in Noord-Italië, dat in een trekpleister veranderde toen Clooney er een huis betrok. “Ik ben bang dat dit dorp, dat al honderden jaren bestaat, verwoest wordt omdat ik er nu al zes jaar woon.” De acteur beloofde zijn buren eerder om alles te doen wat ze van hem zouden vragen. “Ze willen niet dat het haventje, waar alle vissers hun boten hebben liggen, verwoest wordt.”

De petitie lijkt het gewenste effect te hebben, want de burgemeester heeft donderdag bekendgemaakt dat een deel van de plannen geschrapt is. De achttiende-eeuwse haven wordt behouden. Volgens de ‘Ocean’s thirteen’-acteur is dat te danken aan het karakter van zijn dorpsgenoten. “Dat laat zien uit welk hout de inwoners van Laglio gesneden zijn.”

[Novum]