Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Datingshow gehandicapten trekt 600 duizend kijkers

De tweede aflevering van ‘Liefde op het tweede gezicht’ is goed bekeken. De datingshow voor lichamelijke gehandicapten trok woensdag ruim 600 duizend kijkers.

‘Liefde op het tweede gezicht’ heeft woensdagavond ruim 600 duizend kijkers getrokken. Het veelbesproken datingprogramma voor lichamelijk gehandicapten van SBS belandde daarmee op de elfde plek van de lijst met best bekeken programma’s van woensdag.

Bij de aankondiging van de show stuitten de programmamakers op veel kritiek. Het programma zou onethisch zijn en werd een freakshow genoemd. Presentatrice Maureen du Toit zei eerder te hopen dat het programma leidt tot een betere behandeling van mensen met een zichtbare handicap. “Het laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn. Iedereen kan morgen ook verminkt raken.”

In de tweede aflevering van de show werden de deelnemers gevolgd tijdens hun ontmoeting met de mensen die reageerden op hun oproep. Deze filmpjes van de acht gehandicapten waren in de eerste aflevering van de show in februari te zien. Volgende week woensdag is in de laatste uitzending te zien of er kandidaten zijn die via het programma de liefde hebben gevonden.

[Novum]