Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hulzebosch wil schaatsen inruilen voor microfoon

Erik Hulzebosch overweegt zijn schaatsen voorgoed in het vet te zetten en zich volledig te richten op een carrière als zanger. Hij vindt optreden te leuk.

Erik Hulzebosch overweegt zijn schaatsen voorgoed in het vet te zetten en zich volledig te richten op een carrière als zanger. De 37-jarige marathonschaatser won eerder dit jaar de talentenshow ‘So you wannebe a popstar’, wat hem een platencontract en een toptienhit opleverde. Nu heeft hij het zo druk met optreden, dat zijn sport erdoor in de knel komt.

Toch gaat hij bij zijn beslissing om niet meer te schaatsen niet over een nacht ijs. “Je sport loslaten voor een onzekere toekomst als artiest doe je niet zomaar”, zegt Hulzebosch maandag in Algemeen Dagblad. “Het schaatsen heeft me veel gebracht.” Daarnaast staat hij nog drie jaar onder contract. “Maar als mijn album een succes wordt, ga ik wel praten met de sponsor van mijn ploeg.”

Hoewel hij het leuk vindt om schaatsen en zingen te combineren, weet Hulzebosch dat hij momenteel teveel hooi op zijn vork neemt. Regelmatig moet hij ‘schnabbels’ afzeggen waar hij liever wel heen zou gaan. Door alle optredens en minder trainingen is hij acht kilo afgevallen. Er zit dus maar één ding op. “Ik moet binnen een paar maanden een keuze maken.”

[Novum]