Search
Close this search box.

Linda de Mol spant kort geding aan tegen Staat

Linda de Mol heeft een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Staat. De presentatrice heeft een conflict met de fiscus over loonbelastingafdracht.

Linda de Mol heeft een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Staat. De 42-jarige presentatrice heeft een conflict met de fiscus over loonbelastingafdracht en eist duidelijkheid in de kwestie. Het kort geding dient donderdag bij de rechtbank in Den Haag. Dat heeft een woordvoerder van Talpa, de zender van haar broer John de Mol, bevestigd.

In het eerste televisieseizoen huurde Talpa Linda met haar bedrijf Linda de Mol Producties in voor diverse programma’s. Met de Belastingdienst werd afgesproken dat zij behandeld zou worden als een ondernemer die een dienst verleent aan Talpa.

In het tweede seizoen zou er niets zijn veranderd aan de werkverhouding tussen Linda de Mol en de zender, maar de Belastingdienst stelt nu dat Linda een werknemer is van Talpa. John de Mol zou daarom loonbelasting moeten afdragen voor zijn zus.

John en Linda zijn het niet eens met de zienswijze van de Belastingdienst. De 52-jarige mediamagnaat zegt dat zijn zus geen vast contract heeft bij Talpa. Hij heeft besloten zijn zus niet te betalen voor haar geleverde diensten totdat duidelijk is of hij loonbelasting voor haar moet afdragen. “Het is een principiële kwestie”, zegt de Talpa-woordvoerder.

De Mol werkt sinds 2005 voor de zender van haar broer, die tegenwoordig Tien heet. Daar presenteert ze Miljoenenjacht. Ook speelt ze een hoofdrol in haar eigen dramaserie Gooische Vrouwen.

[Novum]